KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier U kunt ook mailen naar: info@knawonderwijsprijs.nl

Wat is de deadline voor indienen?

Indienen kan vanaf half december 2021 tot en met 8 maart 2022, om 23.59 uur.

Is de prijs alleen voor vwo-leerlingen of mogen havo-leerlingen ook meedingen?

De KNAW Onderwijsprijs is uitsluitend bedoeld voor vwo-leerlingen. Het vwo is de enige schoolsoort die expliciet voorbereidt op wetenschappelijk onderwijs en dus permitteert de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) zich alleen een mening over profielwerkstukken van dit niveau.

Onze school bevindt zich niet in Nederland. Kunnen onze leerlingen wel meedoen?

Ja, mits de opleiding bij succes wordt afgerond met een Nederlands vwo-diploma.

Een werkstuk is geschreven door twee leerlingen met verschillende profielen. Hoe wordt het beoordeeld?

Werkstukken dingen ALLEEN mee in het profiel dat de inzender aangeeft. Hierbij is het van belang dat het onderwerp van het profielwerkstuk in het profiel past zodat de vakjury het goed kan beoordelen. Het profiel dat de leerlingen volgen, speelt bij de beoordeling verder geen rol. Dit kan dus ook een ander profiel zijn. De school is verantwoordelijk voor inzending in het juiste profiel.

Ik ben een leerling. Mag ik zelf mijn profielwerkstuk insturen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. De jury neemt alléén werkstukken in overweging die door de contactpersoon van de school zijn ingediend.

Ik ben een leerling. Ben ik verplicht het aanbevelingsformulier in te vullen?

Ja, het aanbevelingsformulier moet ingevuld worden. Schrijf je een profielwerkstuk samen met anderen? Vul het formulier dan gezamenlijk in. Het aanbevelingsformulier bevat een aantal korte vragen over de begeleiding van je/jullie docent en is bedoeld om uit te leggen waarom hij/zij de KNAW Onderwijsprijs verdient. Het aanbevelingsformulier moet met het werkstuk worden ingediend.  

Mijn werkstuk is begeleid vanuit een Pre-University College. Mag ik meedoen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. De KNAW Onderwijsprijs is alleen bestemd voor leerlingen die begeleid zijn door docenten in het voortgezet onderwijs.

Ik ben een docent en wil een aanbeveling meesturen voor mijn leerlingen, kan dat?

Nee, helaas het profielwerkstuk (inclusief eventuele bijlagen) en het aanbevelingsformulier van de leerling(en) gelden als beoordelingsdocumenten voor de jury.

Ik ben een docent. Moet ik ook iets insturen?

Nee, dat hoeft niet. De leerling(en) vult/vullen een aanbevelingsformulier in om uit te leggen waarom hun begeleidend docent de KNAW Onderwijsprijs verdient. Uiteindelijk bepaalt de jury welk profielwerkstuk wint en betekent dit dat zowel de leerling, de begeleidend docent als de school de KNAW Onderwijsprijs ontvangt.

Waarom win ik als docent ook een prijs, het gaat toch om de leerling (en)?

De docent schept het klimaat voor de leerling(en) om optimaal te presteren met begeleiding naar behoefte. Dat willen wij als KNAW belonen.

Ik ben een docent en beheer voor de school het account van de inzendmodule. Mag ik (delen van) een werkstuk ook per e-mail inzenden?

Nee, inzenden per e-mail is helaas niet mogelijk. Alle documenten moeten via de online module worden ingediend.Kruimelpad:
  1. Home
  2. Meedoen


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken