KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Prijzen

Jaarlijks vallen twaalf vwo-profielwerkstukken in de prijzen. Per profiel is er een eerste, tweede en derde prijs te winnen. De KNAW beloont niet alleen de auteurs van de profielwerkstukken, maar ook de begeleidende docent en de scholen die het de leerlingen mogelijk hebben gemaakt een topprestatie te leveren.

Leerlingen

Leerlingen winnen een studiebeurs, bestemd voor het eerste studiejaar aan een Nederlandse universiteit of hogeschool of aan een buitenlandse onderwijsinstelling van vergelijkbaar niveau. De eerste prijs bedraagt 2000 euro, de tweede prijs 1500 euro en de derde prijs 1000 euro. Bovendien ontvangen zij een oorkonde van de Akademie.

Docenten

De Akademie van Wetenschappen wil met de KNAW Onderwijsprijs de aandacht vestigen op de grote betekenis van docenten die leerlingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. De begeleidende docenten krijgen een oorkonde en een aandenken aan het winnen van de KNAW Onderwijsprijs.

Scholen

Scholen waarvan de leerlingen en docenten de KNAW Onderwijsprijs winnen, mogen daar trots op zijn. Zij krijgen daarom een officiële plaquette van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Prijsuitreiking

De officiële prijsuitreiking vindt elk jaar plaats in juni in het Trippenhuis Amsterdam. Het Trippenhuis, is sinds 1812 de zetel van de KNAW. Neem een kijkje in het Trippenhuis 

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken